Viimased uuringud näitavad, et kassid räägivad inimestega. Mida nad meile öelda tahavad?
31.10.2015

Ameerika veterinaar Steve Leonard väidab, et murdis koodi mõistmaks kasside keelt ja usub, et kassid kasutavad rohkem kui kahteteist erinevat hääletooni olenevalt sellest, mida nad parasjagu väljendada tahavad.

Paljud kassiomanikud on sedalaadi kinnitust oodanud kindlasti juba pikalt -­ kõik need pikad vestlused siiralt otsa vaatava ja mõnust nurruva karvase sõbraga on tõelised. Nad mõistavad! Muidugi me teadsime seda juba ammu, aga kui keegi tark professor väidab et kassi tõeliseks mõistvaks sõbraks pidada on okei, siis on see ju ainult rõõmustav. Nii julgustab kõiki kassiomanikke Georgia Ülikoolis loomade käitumise õppejõud Sharon Crowell­Davis, et kassid on täpselt sama väljendusrikkad kui koerad.
Uuringud näitavad seda, et igal kassil kujuneb välja omanikuga suheldes nendevaheline salakeel - teatud hääletooni esitamisel saab omanik aru et on vaja täita mu toidukauss, sellise tooni puhul laseb omanik mind õue jalutama, kui ma piisavalt kõvasti nurrun ei suuda inimene minu paitamist lõpetada.

Steve Leonard
, veterinaar ja kassiomanik, ütleb oma intervjuus BBC­le, et tegelikult võivad kassid nurruda ka siis kui nad on hädas või närvis. Nagu inimesedki, kes pabinas või piinlikus olukorras hakkavad meeleheitlikult vaikust täitma või närvi peitma tühja lobisedes, võib ka kass näiteks loomaarsti juures nurruma hakata.
 

Järgmine kord pane tähele - kui jõuad peale pikka päeva koju ja kass jookseb sulle uksele vastu nurrudes ja mööda jalgu end silitades, ütleb ta sulle: "Nii mäu meel on sind näha, kuidas su päev läks?"