15 kõige aktiivsemat koeratõugu
28.05.2019

Otsite omale kõrvale aktiivset neljajalgset sõpra? Siin on nimekiri kõige aktiivsematest ja energilisematest koeratõugudest.

1. Welsh Corgi Pembroke

Pembroke Welsh Corgi koerad on tugevad ja sportlikud. Korgid on kõige väiksemad karjakoerad. Nad armastavad füüsilist aktiivsust ja on väga intelligentsed.

2. Shetlandi lambakoer

Sheltie on kolli väiksem teisik, kes elab rõõmuga nii linnas kui maal. Nutikas ja hea perekoer. Äärmiselt kuulekas ja tark kaaslane.

3. Dalmaatsia koer

Dalmaatsia koer on seltsi koer ja inimese lähedus on tema jaoks seetõttu väga oluline. On väga hea jooksja- tuntud oma hea vastupidavuse ja kiiruse poolest, hea kaaslane pikamaa jooksjale. 

4. Jack Russelli terjer

Jack Russeli terjerid on suured koerad väikse koera kehas. Nad on hüperaktiivsed ja väsimatud. Neil on lõpmatu energiavaru ja nad sobivad kõige paremini aktiivsetele, palju õues liikuvatele inimestele.

5. Siberi Husky

Seda sinisilmset iludust võib iseloomustada kui keskmist kasvu töökoera, kellele on omane kiirus ja kergus ning graatsiline liikumisviis. Huskydel on hämmastav vastupidavus ja seetõttu on nad kasutusel ka kelgukoertena.

6. Kuldne retriiver

Kuldne retriiver on suurepärane perekoer, ta on väga sõbralik ja heatahtlik, energiline ja omab suurt soovi peremehele meele järele olla. Teda on kerge dresseerida. Kasutusel ka jahikoertena, kes toob jahimehele kätte lastud linnu, jänese või mõne muu väiksema looma.

7. Labradori retriiver

Oma erakordselt suure energiaga sobib Labradori retriiver suurepäraselt aktiivsele inimesele. Nad on sõbralikud ja kergesti koolitatavad ning armastavad ringi sõita. Neile meeldib ujuda ja nad on väga leebed ja truud pereliikmed.

8. Borderkolli

Borderkolli kuulub karjakoerte rühma ja on klassikaline talukoer. Ta on suurepärane töökoer- visa, tähelepanelik, hästi juhitav ja arukas.

9. Austraalia lambakoer

Austraalia lambakoer on tugeva karja- ja valvamisvaistuga arukas töökoer. Ta on truu kaaslane ning väga vastupidav- võimeline töötama kogu päeva.

10. Inglise springerspanjel

Inglise springer spanjelid on innukad ja nõuavad igapäevast treeningut. Energilised ja sportlikud jahikoerad.

11. Kääbuspinšer

Kääbuspinšer on elegantne, küllaltki tugeva kehaesitusega kääbuskoer. Koerad on väga elavad ja temperamentsed.

12. Puudel

Puudlid on erakordselt nutikad ja aktiivsed, nautides kõiki tegevusi, sealhulgas kõndimist, jooksmist ja ujumist. Sobib nii perekoeraks kui üksikule inimesele. Elav ja südamlik koer, kes saab ideaalselt läbi kassidega ja teiste väiksemate lemmikloomadega.

13. Beagle ehk inglise madalajalgne hagijas

Beagle on uudishimulik, kiire ja energiline. Need koerad armastavad mängida ja vajavad igapäevast tegevust, et mitte pättustega hakkama saada. Tal on ülitundlik lõhnataju, mis teeb temast väga hea jahikoera. Samas saab ta lastega väga hästi läbi ja on ideaalne perekoer.

14. Iiri setter

Iiri setter kuulub jahikoerte rühma. See on väga aktiivne tõug - nad on suure energiaga ja armastavad joosta, vajavad palju ruumi ja treeningut. Nad on üdini elurõõmsad koerad ja väga taibukad, samuti kohanevad väga hästi peremehe elustiiliga. Väga sõbralik ja truu perekoer.

15. Saksa lambakoer

Saksa lambakoer on maailmas üks populaarsemaid koeratõuge ja kuulub karjakoerte rühma. Nad on suurepärased töökoerad. Nad on energilised ja lõbusad, kuid vajavad korrapärast füüsilist ja vaimset treeningut. Saksa lambakoerad on targad, tugevad, vastupidavad ja truud. Tänapäeval on saksa lambakoer levinuim teenistuskoer maailmas.