Kassiliivade testimise katse tulemustena osutus kasside ja omanike lemmikuks Caramira aromaatne kassiliiv - hästi lõhnav, puhas ja mittetolmav. Pilt: Caramira

Miks eelistada kvaliteetset ja tarbijate poolt tunnustatud kassiliiva?
29.04.2016

Oma loomu poolest hindavad kassid kõrgelt puhtust. Hügieeniliste kassiliivade leiutamine aitas tublisti kaasa looma koduse mugavuse tekkimisele ning samal ajal vähedas probleeme, millega pidid silmitsi seisma nende peremehed. Hügieenilised kassiliivad sobivad väga hästi kassi loomulike vajadustega ja huvitav on ka fakt, et kassid ei vaja spetsiaalset treenimist nende kassiliivade omaks võtmisel ja kasutamisel.

Iga kassiomanik seisab kord valiku ees, millist kassiliiva kasutada. Lemmikloomatarvete turg pakub palju erinevaid tooteid, kus lubatakse ”kõike head ja paremat”. Mis omadused aga tegelikult toimivad, milline liiv on meelepärane nii loomale kui ka pererahvale, milline liiv jätab kodu puhtaks ja lõhnavabaks, see selgub tihti katsetamise käigus. Caramira kassiliivad pärinevad Euroopa ühest juhtivast kassiliivasid tootvast tehasest, kus on sellealaseid kogemusi täiustatud juba 15 aastat.

Kassiliivade väga kõrge kvaliteet on ülimalt hinnatud tarbijate hulgas ning seetõttu on nende toodangule omistatud palju kõrgeid auhindu ja tunnustust. Ka Caramira kassiliivad Eestis on võitnud paljude kassiomanike, -kasvatajate ja varjupaikade tunnustuse justnimelt seetõttu, et liivad on väga kvaliteetsed, kuna hoiavad kodud täielikult pissihaisu vabad, neid on kerge koristada, need ei tolma ning on seetõttu sobilikud ka allergilistele loomadele ja inimestele.

Tarbija24 läbiviidud katse tulemustena eelistavad nii kassid kui kassiomanikud teiste kassiliiva tootjate seast just Caramira aromaatset kassiliiva (pildil). Peeneteralise lõhnava kassiliiva eelisteks teiste ees toodi katses osalenud kassiomanike poolt välja selle meeldiv lõhn, kerge puhastatavus, paakuvus, hinna ja kvaliteedi suhte paikapidavus, mittetolmavus ning isegi see, et kassidele tundub liiv väga meeldivat. "Suurepärane leid", märkis kahe kassi pidaja lavendlit, teepuuõli ja piparmünti sisaldava kassiliiva kohta. "See on kasside ja minu lemmik."

Bentoniitsavi baasil kassiliivad

Caramira kassiliivade hulgas on väga populaarsed bentoniitsavi baasil liivad, milleks on CARAMIRA AROMAATNE KASSILIIV, CARAMIRA NATURAALNE KASSILIIV ja CARAMIRA ANTIBAKTERIAALNE KASSILIIV. Bentoniitsavi on loodulik materjal, mis imab väga hästi niiskust ja ebameeldivaid lõhnu ning mis on võimeline hästi ja tugevalt paakuma/klombistuma. See on kuiv ja kerge ning katsudes soe, justkui oleks seda spetsiaalselt soojendatud. Tänu neile omadustele on bentoniitsavi loomale eriti hästi sobiv hügieeniline liiv. Caramira kassilivade hulgas on bentoniitsavi baasil olemas kahe erineva graanuli suurusega liiva — jämedama graanuliga, 2-5 mm: CARAMIRA NATURAALNE KASSILIIV ja peenema teraga ehk 0.5-2 mm graanuli suurusega: CARAMIRA AROMAATNE KASSILIIV. Graanuli suurus mõjutab väga tugevalt toote omadusi.

Peeneteraline CARAMIRA AROMAATNE KASSILIIV paakub ülihästi, vedelikuga kokkupuutel moodustuvad väga kompaktsed ja tugevad, kuid väikesed ja lamedad klombid, mida on kerge koristada, kuna klombid ei lagune laiali. Kuna seetõttu kulub liiva vähe, on selle kasutamine soodne. Samuti ei kleepu see kassiliiv kasti põhja kinni. Kuna tegu on aromatiseeritud liivaga, siis lõhnaained parandavad liiva värsket lõhna, mis meeldib eriti kassi pererahvale. Koostises kasutatud lavendel vähendab loomal ärevust. 

Jämedama graanuliga CARAMIRA NATURAALNE KASSILIIV on väga heade imavusomadustega ning hea paakumisvõimega. Seetõttu hoiab see liiv kassiuriini lõhna kinni. See sobib hästi ka pikakarvalistele kassidele, kuna graanulid ei jää karvadesse kinni ning seetõttu ei pudista kassid liiva palju üle kasti ääre. Selle liiva puhul soovitatakse kasutada kasti põhjas aluskihina neutraliseerijat- lõhna imajat, kuna see tagab et õhema liivakihi korral ei kleepu klombid kasti põhja kinni.

Kõige nõudlikumale tarbijale on mõeldud CARAMIRA ANTIBAKTERIAALNE KASSILIIV. See liiv sobib kassidele, kes vajavad spetsiaalset hügieenilist kassiliiva. See toode on puhtaimast toormaterjalist ning lisaks sisaldab tootepakend eraldi väikest kotikest, milles sisaldub antibakteriaalne pulber, mis tagab bentoniitsavile antiseptilised omadused, samal ajal tagades parima võimaliku kaitse bakterite, seente ja teiste mikroorganismide vastu. Caramira kassiliivad meeldivad kassidele ja nende omanikele veel seetõttu, et need ei muutu vedelikuga kokkupuutel savikamakaks, mis jääks kassi käpapatjade külge kinni ning mille ta toas laiali trambiks. Seega jääb Caramira kassiliivasid kasutades puhtaks nii põrand kui toaõhk ning ükski külaline ei saa juba uksel teada, et majas elab kass.

Okaspuupuidu baasil kassiliivad

Caramira kassiliivade hulgas on lisaks savipõhjalistele kassiliivadele ka okaspuupuidu baasil kassiliivad, mis on
biolagunevad ning mida on võimalik ära visata ka WC potti. Nimetus on neil küll kassiliiv, kuid tegelikult sobivad need väga hästi ka närilistele puuri allapanuks, kuna imab endasse kõik ebameeldivad lõhnad.

CARAMIRA ÖKOLOOGILINE ja ÖKOLOOGILINE PAAKUV KASSILIIV on toodetud okaspuupuidu baasil. Neid on saadaval 2 erinevat varianti — paakuvat ja mittepaakuvat. CARAMIRA ÖKOLOOGILINE KASSILIIV on mittepaakuv ning seda liiva iseloomustab väga kõrge imavusvõime ja ülihea suutlikkus siduda ebameeldivaid lõhnu. See liiv on pulgakestena ning kokkupuutel vedelikuga pulgad lagunevad peeneks tolmuks, mis vajub kasti põhja. Niisiis, peremehe poolt sagedane kasti koristamine ei ole selle liiva puhul vajalik. Teine, CARAMIRA ÖKOLOOGILINE PAAKUV KASSILIIV, on peeneteraline puidubaasil paakuv kassiliiv. Kokkupuutel niiskusega iseloomustab seda liiva võime moodustada tihkeid klompe, mistõttu on võimalik kassiliiva kastis kergesti ja mugavalt hoida puhtust.

Põhu baasil kassiliiv

Caramira kassiliivade hulka on hiljuti lisandunud ka looduslikud põhugraanulid, mis sobivad eriti hästi liivaks kassidele aga ka jänestele, hamstritele, tšintšiljadele, rottidele, merisigadele, deegudele ja lindudele. CARAMIRA NATURAALSED PÕHUGRAANULID on 100% naturaalsed ning toodetud nisupõhust, nad on väga kõrge imavusvõimega ning püüavad suurepäraselt lõhna kinni. Samuti on need tolmuvabad ja biolagunevad, neid on kerge ära visata ning põhugraanuleid võib väga edukalt kasutada ka taimeväetisena.

Kassiliiva omaduste parandajad

Lisaks on välja töötatud erinevad kassiliiva imavusvõime parandajaid ja lõhnaimajaid. Need on neutraliseerijad-desifitseerijad ja lõhnaimajadabsorberid. Lõhnaimajad aitavad veel efektiivsemalt hoida kassiuriini lõhnad kontrolli all. Erinevad lõhnaimajad on saadaval nii bentoniitsavi liivade jaoks, puidubaasil olevate liivade tarbeks kui ka geelja ränidioksiid liiva (silica gel) jaoks. Neutraliseerijad-desinfitseerijad tugevdavad kassiliiva paakumisomadusi ning kasutades neid kassiliiva kastis aluspõhjana liiva all, hoiab see ära kassiliiva kleepumise kasti põhja. Samuti pärsivad kassiliiva neutraliseerijad-desinfitseerijad ja lõhnaimajad-absorberid mikroorganismide, bakterite ja seente kasvu.

Kogu sortiment Caramira kassiliivad, neutraliseerijad-desifitseerijad ja lõhnaimajad-absorberid on saadaval Caramira Õnneliku Lemmiklooma poodides üle Eesti. Kaupluste asukohti ja muud sortimenti vaata Caramira kodulehelt. Poodide info leiad ka Loom24 Teenuste rubriigist.