Koertekeskusest leiab terviklikuima pildi koerte treeningvahenditest Eestis. Pilt: Koertekeskus

Koertekeskus - kõik koerale ühest kohast
19.04.2016

Alates 2015 aasta sügisest suurematesse, läbi kolme tasapinna asuvatesse ruumidesse kolinud Koertekeskus on Eesti suurim koertekaupade kaubamaja. Mustamäel Sipelga tee 2 aadressil (Sõpruse pst ja Tammsaare tee ristmikul) asuva Koertekeskuse teeb eriliseks poe terviklikkus igas mõttes - koertega on seonduv nii tooted ja teenused, mida keskuses pakutakse, kui ka inimesed, kes hoolitsevad poe kvaliteetse kaubavaliku eest.

Koertekeskust hoiab töös ja sõltumatuna tore seltskond erinevate koeratõugude omanikke, aktiivseid koerasportlaseid ja koertenäitustel osalejaid, kes teavad täpselt mida koerad vajavad ning hoolitsevad selle eest, et kõik koerale vajalik oleks kauplusest leitav. Kogu kaup on hoolega valitud, läbiproovitud ja kvaliteetne - sõltumata koera vanusest, tõust või suurusest. Loom24 toimetaja ja koeraomanik Mette käis Koertekeskuse risti-põiki läbi ja tutvus kaupluse laia tootevalikuga.

Uksest sisse lõbusa teeninduse ja mänguasjariiulite rüppe

Koertekeskuse uksest sisse astudes on meeldiv näha, et kevadise muutliku ilma kõrval on Koertekeskuse teenindus ja värvilised koeramänguasjade riiulid jäänud muutmatult päikseliseks. Mind tervitab Heli Vaab ja kuigi algselt ei tundu, et keskuses kaubaga tutvumiseks väga kaua aega läheks, võtab isegi üpris tempokas tuur läbi kaupluse meil aega umbes tund. 
Koertekeskuse püsikliendina ja mänguhimulise kutsika omanikuna veedan suurema osa aja kauplust külastades suure valiku mänguasjade riiulite ees ning seega esimesel tasapinnal me pikemalt ei peatugi. Kõikvõimalikke põnevaid ja vastupidavaid nööre, palle, kummist ja riidest mänguasju leiab keskusest alati, selles olen ma kindel juba päevast, mil kutsika koju tõime - esimesed mänguasjad närimiseks ja erisuuruses pallid on pärit just Koertekeskusest.

Suurim valik koerte treening-, hooldus- ja abivahendeid, kaela- ja jalutusrihmasid 

Liigume ülemisele korrusele, kus on uurimist päris pikaks ajaks. Vasakut kätt jäävatelt riiulitelt leiab terviklikuima pildi koerte treeningvahenditest Eestis - alustades igapäevases koera treenimises kasutatavatest maiusekotikestest, klikkeritest, motivatsioonivahenditest ja lõpetades spetsiifilisemate treeninguteks vaja minevate esemetega. Riiulitelt leiab jäljetööks kasutatavad jäljevaiad, -rihmad, värvipulbrid, kaitsetööks varrukad ja padjad, kuulekustreeningute läbi viimiseks eri suuruses ja tugevuses motivatsioonipalle ja nutse sikutamiseks. Loomulikult leiab ka inimeste treeningriideid: vihmakindlad ja hõlpsasti pestavad vestid, põlled, mütsid. Riiulitelt leitavatest kvaliteetsetest kaubamärkidest tõstab Heli Vaab esile Raddog, Klin, Gappay, abc-Klin, Top-Matic ja Sprenger treeningtarvete tootjad.
Põnevaim ja eriliseim motivatsioonimängu vahend on Top-Matic magnetpall, mille üks magnetipool on kinnitatav treeneri riietuse alla ja seega on võimalik käsi kasutamata kanda palli enda küljes treeninguks vaja minevas kohas - nii on koer motiveeritud usinalt trenni tegema.

Loomulikult leiab Koertekeskusest suurel hulgal koerte hooldusvahendeid: hoolitsetud saavad nii silmad, kõrvad, nina, hambad kui karv. Hoolega valitud toidulisandite valikust leiab lisandeid hoolitsemaks koera liigeste ja karva eest ning parasiiditõrjeks. Populaarseimaks tooteks hooldusvahendite letis on Heli Vaabi sõnul kõrvatoed, mille abil kutsika kõrvu toestada. Veel leiab riiulitelt harju, šampoone, täispuhutavaid kaeluseid, emase koera jooksuaja pükse ja lappe ning isegi isase koera eemale peletamise sprei. Mugavaks reisimiseks on mõeldud erinevad reisinõud, veepudelid ja veeämbrid. 

Mis teeb veel Koertekeskuse eriliseks, on kaupluse lai valik erinevaid kaela- ja jalutusrihmasid. Terve seinatäis nahast, nailonist, puuvillast ja ketist rihmasid võtab silme eest kirjuks ka kogenud koerainimesel. Siit leiab sobiva rihma tõesti igaüks, otsigu ta rihma kas näituseks, õues müramiseks või tänaval käimiseks. Leidub eksklusiivsemaid ja tagasihoidlikemaid rihmasid, helendavaid ja led-tuledega pimedaks ajaks, ülikvaliteetseid Sprengeri eri värvi kettrihmasid, flexi- ja kummikattega rihmasid käest libisemise ära hoidmiseks. Samuti on riiulitel erinevad suukorvid, traksid, helkurvestid ja jahutusmatid.

Vaid Koertekeskusest leiab abivahendeid koertele eri vajadustega - näiteks koera kandmiseks vestid ja kaldteed autosse astumiseks. Koera autos sõidutamiseks teeb hõlpsamaks suur valik autotarbeid koertele.

Koeratoidu valik hoitakse kaupluses naturaalne ja sõltumatu

Jalutame alumisele korrusele, mis on koeratoitude ja erinevate maiustuste päralt. Kaupluses on sortimendis vaid naturaalsed ja kvaliteetsed koeratoidu kaubamärgid: Arden Grange, Platinum, Josera, Orijen, Acana, Kronch ja Barca. Heli Vaab märgib eriliselt ära Inglismaa päritoluga Arden Grange laia toiduvaliku ning rõhutab, et tegu pole mitte eri maitsete vaid eri lihade toitudega. Arden Grange koeratoidus ei ole kunstlikke lõhna-, maitse- ega säilitusaineid ning on allergiaohutu ja puhaste koostisainetega - toit valmistatakse Inglismaa farmide lihast, mida söövad ka inimesed ise. Naturaalseid maiustusi, konserve ja sügavkülmutatud toortoidupakke leiab alumiselt korruselt samuti.

Kõigele lisaks pakub Koertekeskus koertele teenuseid küünte lõikamisest koerte massaažini

Suurim ja praktiliseim koerte kaubamaja pakub veel koertele erinevaid teenuseid: koerte pesemine ja massaaž, lihasmõõtmine Myoton aparaadiga, refleksoloogia ehk tsoonteraapia koertele, pesade ning hobusetekkide pesemine, küünte lõikamine, kõrvade puhastamine ja homöopaatia.

Kiire ja praktiline kaubapaigutus

Lõpetades tuuri kassas, et oma koerale osta kaasa närimiseks vastupidav ja mineraaliderohke hirvesarv, olen veendunud et Koertekeskusest tõesti leiab kõik vajaliku, mida üks koer või koeraomanik elu hõlpsustamiseks vajab. Eriti meeldib mulle kaupluse praktiline, kiire ja mugav kaubapaigutus - nii ei lähe mul kunagi mittevajalike asjade uurimise peale poes kaua aega. See on väga kliendisõbralik lähenemine, sest kindla sihiga poodi tulles leiab klient vajaliku kiirelt üles ning ei kuluta ka tingimata raha ettearvamatute ostude peale.

Külasta kindlasti Koertekeskust, avastamist on seal palju!