Eesti Künnimeistrivõistlustel saab oma hobukündmisoskused proovile panna
31.10.2015

Eesti Künniselts saab sel aastal juba veerandsaja aastaseks. Aastal 2002 korraldas selts esimesed Eesti Künnimeistrivõistlused Jänedal, peale seda on üritust korraldatud kahel aastal Väätsas ning kuni tänaseni Olustveres. Tänavu toimuvad Eesti Künnimeistrivõistlused Rapla maakonnas Kehtnas.

Selle aja jooksul on kujunenud välja hea traditsioon: korraldatakse võistlus koolinoortele, kes saavad oma teoreetilised teadmised praktikasse viia ja esimesed künnivõistluse kogemused omandada. Lisaks on osalejad vabaklassi künnis ning meisterkündjad Eesti meistritiitlite nimel. Meistrivõistluste võitjatel on olnud au ja kohustus esindada Eestit järgmise aasta maailmameistrivõistlustel. 
Lisaks kaasaegsetele künnimasinatele on sel aastal kohal ka kündmises vilunud hobused ja nende omanikud.

Tagasi rauaaega - pane end proovile hobusega kündmises

18.-19. septembril toimuvatest meistrivõistlustest võtavad osa kohalikud hobusefännid, kes vabakavas korraldavad ka erinevaid võistlusi hobukündmises. Sealjuures kutsutakse üles nii hobusega tegelejatel kui ka lihtsalt huvilistel võtma võistlusest osa. Korraldajad julgustavad asjasse pühendunuid võtma kaasa ka enda hobused ja miks ka mitte oma õnnetoov hobuader.

Osalema oodatakse nii noori kui vanu hobusehuvilisi, kuid võistlustest osa võtmiseks peaksid selged olema siiski hobusega ratsutamise põhitõed. Loomulikult on kohal asjatundjad ja professionaalid, kes aitavad nii nõu kui jõuga ja võistlusvälisel ajal saab hobusega kündmist proovida igaüks. Lapsi lõbustavad väikesed ponid.

Parimatele on Kehtna valla abiga välja pandud auhinnad ja karikad.