Foto: Meeli Laidvee

10 KÄSKU KUI KOER OSKAKS RÄÄKIDA
12.07.2016

1. Minu elu kestab tõenäoliselt 10 kuni 15 aastat. IGASUGUNE lahusolek Sinust teeb mind kurvaks. Pea seda meeles enne kui mind võtad.

2. Anna mulle aega, et aru saada, mida sa minust tahad. Palun ära ole kannatamatu, kergesti ärrituv või tujukas.

3. Usalda mind ja ma kaitsen sinu seljatagust. Austus teenitakse ajapikku.

4. Ära pea pikka viha ega ära lukusta mind karistuseks. Ma ei mõista, miks sa sedasi teed. Ma ainult tean, et mind on hüljatud. Sul on sinu töö, Sinu sõbrad ja meelelahutus. MUL OLED AINULT SINA !

5. Räägi minuga. Isegi kui ma ei mõista Sinu sõnu, saan ma aru Sinu hääletoonist. Heida pilk minu sabale ja sa näed seda.

6. Pea meeles seda, kuidas Sa mind kohtled, ma ei unusta kunagi ja õelus võib mõjuda mulle igavesti.

7. Palun ära löö mind, ma ei saa sind vastu lüüa. Ma saan hammustada ja kriimustada, kuid ma ei taha seda kunagi teha. / Ära unusta, enne kui mind lööd, et mul on hambad, mis võivad kergesti põhjustada suuri vigastusi, kuid ma EI SOOVI Sind hammustada.

8. Enne kui Sa tõreled minuga seetõttu, et ma pole koostööaldis, olen kangekaelne või laisk, küsi endalt, kas miski võib mind häirida. Võib olla ma ei ole piisavalt söönud, vedelikku joonud või olen ma liiga kaua päikese käes väljas olnud, võib olla on mu süda vana ja nõrk.

9. Hoolitse minu eest, kui ma jään vanaks… ka Sina jääd kunagi vanaks ja vajad hoolt, tähelepanu ja armastust.

10. Käime koos raskeid radu. Ära ütle kunagi: ,, Ma ei suuda seda vaadata’’ või ,, Las see juhtub minu äraolekul.’’ Minu jaoks on kõik lihtsam, kui Sa oled minuga. Olenemata ja hoolimata kõigest, mida sa teed, ma armastan sind alati. Sina oled minu PARIM SÕBER !

Allikas: Peta