Tallinna uus loomade varjupaik saab aastaseks.
03.08.2017

4. augustil kell 14.00-19.00 oodatakse kõiki loomasõpru Tallinna uue loomade varjupaiga esimesele sünnipäevapeole Paljassaare teele. See on meelelahutuslik ja hariv kogupereüritus koos oma ala spetsialistidega kliinikutest, koertekoolidest; toimub heategevusloterii ning tordisöömine. Muusikat teevad Marten Kuningas ning Johanna Randmann, päeva juhiks on Marko Tiidelepp. Oma tooted pakuvad või teenuseid esitlevad ning nõustavad Nutikas lemmik, NufNuf, PetCity, Loomade kiirabikliinik, Koertekool Sõprus, Royal Canin ning Varjupaikade MTÜ suursponsor Purina Eesti.  

«Esimese aasta on olnud õpetlik ja väga töine, sest  üks kolmandik kõigist meie väljakutsetest tuli Tallinna linnast ning koju oleme saatnud 854 looma», ütleb Triinu Priks, seitset Eesti loomade varjupaika ühendava Varjupaikade MTÜ üldjuht.
 

Tallinna varjupaiga juhataja Eve Tobias lisab: «Meie tegevuse eesmärgiks on, et igal loomal oleks oma kodu, sestap ka niisugune avalik üritus varjupaiga tutvustamiseks. Paljud inimesed ei tea veel, et Tallinnast leitud loomadele pakub peavarju uus varjupaik, mis asub Paljassaare tee 85.”  

Parim sünnipäevakingitus varjupaigale on korjanduskasti poetatud annetus, mille abil aidatakse varupaigas sündnud üheksal kutsikal alustada iseseisvat elu. Kellel ei ole võimalik peol osaleda, saab varjupaika toetada viie euroga helistades annetustelefonil 900 7000.  

Varjupaikade mittetulundusühing loodi 2007. aasta alguses. Varjupaikade MTÜsse on koondunud seitse kodutute loomade varjupaika üle Eesti: Läänemaa, Pärnu, Tallinn, Viljandi, Virumaa, Võru ja Valga. Suurima kodutute loomadega tegeleva organisatsioonina ollakse pühendunud oma piirkondade kahe- ja neljajalgsete kogukonnaliikmete abistamisele.