Rändurid Felix ja Brelix on läbinud koos juba 2000 kilomeetrit. Pilt: Varjupaikade MTÜ

Läänemaa varjupaika külastasid vahvad ilmarändurid
13.04.2016

Eelmise nädala reedel sattusid Läänemaa varjupaika erilised külalised: Saksamaalt pärit Felix ja tema Norra päritolu koer Brelix. 

Rännumeeste Felixi ja Brelixi lugu

Felix töötas mõnda aega Norras talus, kus kasvatati kelgukoeri. Paraku on see äri nii karm, et kui mõni koer on alamõõduline ja rakendisse ei sobi, siis lastakse ta maha. Ka kelgukoerte tallu sündinud koer Brelixit ähvardas sama saatus. Noormees, kellele loomad väga südamelähedased on, ei suutnud niisuguses kohas tööd enam teha, võttis Brelixi ning asus jalgsimatkale läbi Euroopa. Juba on nad rännanud 2000 kilomeetrit ning nende eesmärgiks on aprilli lõpuks jõuda läbi Baltimaade käänulisi teid Poola.

Felix ja Brelix külas Läänemaa varjupaigas

Mõlemal rännumehel on oma seljakott, Felixil 20-kilone ja Brelixil toidu- ja joogivarudega 6-kilogrammine seljakott.

Läänemaa varjupaigas tehtud kohvipausil rääkis Felix, et lasi koerale Norras kõik vajalikud vaktsiinid teha ning maksis selle eest - hoidke nüüd toolist kinni - 150€! Paraku pilguheit koera passi tuvastas kiiresti, et marutaudi vastu oli vaktsiin tegemata ning Läänemaa varjupaiga tohtri abiga sai seegi ära tehtud. Loodetavasti hoidsid varjupaiga lahked inimesed ränduritel nii mõnegi probleemi ära, sest koos loomaga piiriületustel on korrektselt tehtud vaktsiinid olulised. 

Felix oli väga abivalmis ja lõi käed külge ka varjupaiga igapäevatöödes. Puhkepausi ajal jutustades kuulsid varjupaiga töötajad, kui toredad ja sõbralikud on eesti inimesed - igal pool pakutakse ränduritele lahkesti kohvi ning kui jalad enam ei jaksa, siis ka küüti. Ka Läänemaa varjupaiga rahvas täiendas koera toiduvarusid - Brelixi isiklikku seljakotti sai pakitud krõbinaid.

Soovime ilmaränduritele Felixile ja Brelixile turvalist teed ja õnnelikku kohalejõudmist!